;

Welkom bij Telekids Musicalschool & De Nederlandse Musicalschool – Dé musicalschool voor iedereen van groep 1 t/m VO!

Musical, zingen, dansen en acteren – voor iedereen uit groep 1 t/m VO!  Bij Telekids Musicalschool haal je in ons speciaal ontwikkelde lesprogramma het beste uit jezelf…. en maken we natuurlijk heel veel plezier!

Onder leiding van topdocenten wordt er gewerkt aan zang, dans en acteren. Ook wordt er gerepeteerd voor 2 voorstellingen per jaar. Voor de basisgroepen geldt geen selectie, dus IEDEREEN kan meedoen!

De Telekids Musicalschool zorgt voor bijzondere ervaringen. Je kunt je bijvoorbeeld opgeven voor ClipClub dagen, er zijn gastlessen of masterclasses van musicalsterren EN je blijft op de hoogte van leuke mogelijkheden bij tv en musicals via onze Casting Call.

Doe je mee?

Jaarplanning Telekids Musicalschool

Het schooljaar in 2 delen

Het schooljaar van de Nederlandse Musicalschool is verdeeld in 2 delen, elk afgesloten met een zogenaamd ‘toonmoment’. Hieronder lees je meer over deze twee presentatie momenten.

• Deel 1 en de Showcase
  • Hoe ziet de Showcase eruit?
  • Deel 2 en de Zomervoorstelling
  • Hoe ziet de Zomervoorstelling eruit?

Deel 1 en de showcase

Wanneer: Laatste les van het eerste blok, januari, les 17, tijdens de eigen lestijd.
Wie: Eigen groep
Welke niveaus: alle
Waar: Eigen leslocatie (m.u.v. Talent Academy’s)
Voor wie: ouders en andere betrokkenen van de eigen groep (max 2 personen per leerling), GRATIS!

Hoe ziet de Showcase eruit?
De Showcase is een presentatie van de lesinhoud van de maanden september t/m januari. Het laat aan ouders en andere aanwezigen zien aan welke lesinhoud en competenties in deze periode is gewerkt. Dit is dus niet persé aan de hand van een script en is daarmee anders dan eerdere jaren. De Showcase komt sinds de start van onze onderwijsregeling in 2020 in de plaats van de eerdere Winterpresentatie.

Bij de Showcase wordt in de regel gebruik gemaakt van kostuums en rekwisieten, voor zover deze in de les zijn gebruikt.

Deel 2 en de Zomervoorstelling

Wanneer: Laatste les van het tweede blok, juni, les 34
Wie: alle leerlingen van de Nederlandse Musicalschool
Welke niveaus: alle
Waar: Agora theater Lelystad
Voor wie: iedereen is welkom op basis van ticketverkoop (kosten +/- €20 p.p)

Hoe ziet de zomervoorstelling eruit?
Het 2e deel van het schooljaar staat in het teken van de voorstelling voor alle leerlingen van alle niveau’s in het grote theater. In die periode voegen we aan het werken aan de competenties het element afwerken toe. Er wordt gewerkt aan de hand van een script naar een theaterproductie, waarin iedere groep twee scènes speelt én natuurlijk te zien is in de Opening en Finale van het stuk. We proberen met de leerlingen een verdere staat van perfectie in de uitvoering te bereiken, daar waar dat aspect in de 1e helft veel minder of niet van belang is.

Kostuums worden voor een deel door de school geregeld en voor een deel wordt er gevraagd om de basis zelf te regelen d.m.v. lenen, zoeken bij de kringloop etc. etc.

Competentiegericht onderwijs

De competenties zijn te vinden op de achterkant van de rapporten die de leerlingen ontvangen op de dag van de Showcase én aan het einde van het seizoen.

De Showcase is tevens dé gelegenheid voor onze docenten om met de ouders in gesprek te gaan en te vertellen waaraan is gewerkt en wat de leerlingen hebben geleerd. Vanzelfsprekend telkens gelinkt aan de competenties die de docent heeft behandeld. We proberen hier zichtbaar te maken hoe de Nederlandse Musicalschool denkt over de inhoud en de kwaliteit van het onderwijs.

De Zomervoorstelling is een prachtige afsluiting van het seizoen en zorgt voor heel veel blije gezichten!

Ja, ik wil een proefles volgen!

Doorgroeien?
Bij Telekids Musicalschool heb je mooie doorgroeimogelijkheden. Leerlingen die op zoek zijn naar extra uitdaging en meer ambitie hebben kunnen auditie doen voor de Talent Academy of The Crew!.

Daag jezelf uit en DOE AUDITIE!

Wil je meer zien van wat wij allemaal doen? Neem dan een kijkje op ons YOUTUBE kanaal