ClipClub – Trein door de tijd

< Naar activiteiten-overzicht

ClipClub!

3 februari 2018 10:00 - 16:00 uur

Camera loopt, en…….. actie! Bij de ClipClub!

LET OP: Inschrijven kan tot 25 januari

Op 3 februari a.s. is er een dagje ClipClub voor kids van 7 t/m 12 jaar.  Voor deze ClipClub gaan we naar het Spoorwegmuseum in Utrecht!!
Tijdens een ClipClub workshop ben je één dag onderdeel van een echte filmploeg! Samen werk je toe naar een mooi eindresultaat: je eigen videoclip.

ClipClub

Deze clip nemen we op in het museum en gaat natuurlijk over treinen en het spoor, zo leer je het Spoorwegmuseum van een hele andere kant kennen.

Kosten: €49,50
Incl.: entree, workshops, uitrijkaart, drinken, snack, clip als eindresultaat
Excl.: lunch (neem zelf een broodje mee)

In deze workshop gaan we aan de slag met alle facetten van het maken van een videoclip. We warmen op met een acteer- en dansworkshop en daarna richten we ons op de opnamen van de clip.
Voor deze workshop gaan we video-audities houden, zowel op het gebied van dans als op gebied van acteren. Op de workshopdag zelf verwachten we van iedereen 100% inzet om zoveel mogelijk te leren en een gave clip te maken, ook krijg je vantevoren een moodboard om zelf uit je eigen kleding een geschikt setje te zoeken en krijg je de song en choreografie om in te studeren.

 

INSCHRIJVEN GAAT ALS VOLGT:

Doe auditie voor een plekje in de clip!
Kies of je auditie wil doen met dansen, of met acteren, of allebei en volg onderstaande instructies.

DANS

1. Bekijk deze video en leer de bridge en het refrein. Start uitleg bridge op 1.25 (Bridge begint met “Alle kinderen zijn voor ons gelijk”). Daarna volgt de uitleg van het refrein op 2.06 tot 3.02. De hele dans vind je hier
2. Neem jezelf op, of vraag je vader of moeder, terwijl je de dans doet
3. Zet het filmpje verborgen (!!) (dus: zet ‘m op het slotje bij instellingen) op youtube
4. Mail ons het linkje van je video, met je naam voor maandag 22 januari

ACTEREN

1. Bereid je voor op de video die je op gaat nemen. Het is een scene zonder tekst. Gebruik geen woorden/spraak. Je inlevingsvermogen en lichaamstaal is dus erg belangrijk!
Ga terug in de tijd en waan je in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Jij bent als deftige Koning of Koningin zojuist ingestapt in het Koninklijk rijtuig. Het is nog vroeg en je neemt plaats op je favoriete plek in het treinstel. Je pakt je krant, leest een stuk en dan komt de bediening je ontbijt serveren. Je geniet van een kopje thee en smeert een beetje boter op een stuk toast. Een heerlijk rustig begin van de dag.
2. Neem jezelf op, of vraag je vader of moeder, terwijl je de scene acteert.
3. Zet het filmpje verborgen (!!) (dus: zet ‘m op het slotje bij instellingen) op youtube
4. Mail ons het linkje van je video, met je naam voor donderdag 25 januari

Donderdag 25 januari maken we bekend of je erbij bent!